Intuïtief schilderen

Wanneer je graag op een dieper niveau inzicht wil krijgen in je kind kun je denken aan intuïtief schilderen. Het fijne aan schilderen is dat je kind lekker bezig kan zijn en dat het helemaal niet uitmaakt wat er geschilderd wordt. Het gaat niet om het eindresultaat maar om het proces.
Tekeningen of schilderijen laten zien wat er in je kind omgaat en laten zijn of haar blik op de wereld zien. Het is een manier voor je kind om zich te kunnen uiten en belevenissen te kunnen verwerken. Schilderen kan voor een kind heel veilig zijn omdat het in eerste instantie niet hoeft te praten.

Met iedere schildering laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Door het schilderij van je kind goed te bekijken stappen we binnen in de belevingswereld van het kind. Een kind kan zo veel laten weten over zichzelf. Als we het schilderij van het kind ‘lezen’ kunnen we intuïtief waarnemen wat er speelt en waardoor het belemmert wordt om voluit te leven vanuit zijn of haar ziel. Door op deze manier te werken vindt er energetisch een positieve verandering plaats. Het kind zal zich fijner voelen en komt meer in verbinding met zichzelf. Als er behoefte aan is kunnen de schilderijen met jou als ouder besproken worden zodat je het gedrag van je kind beter kunt begrijpen en je weet op welke manier je je kind kunt helpen.

Intuïtief schilderen kan in een groepje van maximaal 6 kinderen geboden worden of 1 op 1.

Data volgen nog.

Extra informatie

Duur: 90 minuten